Vinogradarske mašine za obradu zemljišta

Nove mašine za obradu zemljišta u vinogradima

VVM – Zastupnici za Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju

Dve decenije uvozimo za Vas

Ljilja i Milan

Vinogradarske mašine za obradu zemljišta u medjuredu 1

Mašine za obradu zemljišta vinograda

Vinogradarske i voćarske agro mašine Makedonija VVM

Odlučujući faktor kvaliteta za kasniji prinos groždja je pravilno izvedena obrada zemljišta vinograda.

Obrada zemljišta u vinogradu obuhvata niz agrotehničkih  mera kojima se postižu što povoljniji uslovi za razvoj korenovog sistema i biljke u celini. 

Obradom zemljišta vinograda treba da se postigne

 • nesmetano prodiranje vode, vazduha, toplote i hranljivih materija do korena biljke,
 • zadržavanje potrebne količine vode od padavina,
 • uništavanje korova,
 • ublažavanje erozionih procesa, zagrtanje, 
 • olakšanu primenu drugih mera (zalivanje, đubrenje),
 • unošenje đubriva
 • omogućavanje dostupnosti hranljivih materija vinovoj lozi.

Obrada zemljišta vinograda i njegovo održavanje u stalno rastresitom stanju je najzastupljeniji način održavanja zemljišta u vinogradu.

Obzirom na to da se danas vinogradi sade na različitim tipovima zemljišta, svakom tipu se moraju prilagoditi načini obrade, vreme obrade a naročito oruđa odnosno mašine kojima će se obrada obaviti kako bi se postigla ekonomičnost uz željene efekte.

Ako niste sigurni koja vinogradarska mašina najbolje odgovara Vama, pozovite i

Zastupnici za Srbiju, CG i Makedoniju najboljih svetskih brendova

Mašine za obradu zemljišta vinograda

Vinogradarske mašine za obradu zemljišta Clemens Srbija, CG, Makedonija

Uvozimo za Vas širok spektar vinogradarske opreme koja će Vam pomoći da optimalno brinete o svom vinogradu tokom cele godine.

Veliki izbor vinogradarskih mašina za

 • mehaničko suzbijanje korova,
 • razbijanje pokorice,
 • rastrešavanje zemljišta ,
 • pripremu zemljišta za sadnju.

Sa našom opremom možete efikasno ukloniti  korov pri velikim radnim brzinama dok rahlite i aerirate zemljište – sve bez upotrebe herbicida!

Saznajte više o mašinama iz našeg prodajnog programa , koji su dokazana alternativa hemijskoj kontroli korova. U razvoju i proizvodnji opreme za vinogradarstvo, veliki akcenat stavljamo na praktična mašinska rešenja koja su pogodna za širok spektar zahteva naših klijenata.

Vinogradarske mašine za plitku i duboku obradu zemljišta u medjuredu i negu čokota

Za maksimalnu fleksibilnost u kultivaciji vaših okopanih useva, pogledajte niz praktičnih nosača alata za vinogradarske mašine koji olakšavaju širok spektar poslova i štede mnogo vremena.

Za optimalan radni rezultat, možete lako opremiti željeni nosač alata potrebnim priborom za negu, kultivaciju zemljišta ili upravljanje lišćem i prilagoditi ga vašim postojećim uslovima rada.

U našem prodajnom programu nalaze se mašine za sve vrste obrade zemljišta: za duboku i dublju obradu zemljišta u vinogradu kao i za plitku obradu zemljišta.

Plitka obrada zemljišta vinograda

Plitka obrada zemljišta vinograda je površinska obrada zemljišta i izvodi se tokom perioda vegetacije. Plitkom obradom se površinski sloj zemlje održava u rastresitom stanju i uništavaju se korovi. Češćom plitkom obradom u sušnim periodima čuva se vlaga.

Plitka obrada zemljišta je u stvari površinska obrada zemljišta koja se izvodi tokom vegetacije. Plitkom obradom se površinski sloj zemlje održava u rastresitom stanju i uništavaju se korovi. Češćom plitkom obradom u sušnim periodima čuva se vlaga.

Duboka obrada zemljišta vinograda

Duboka obrada zemljišta vinograda podrazumeva rastresanje sloja zemljišta u međurednom prostoru. U proleće je veoma važno  uraditi duboku obradu zemljišta jer zimske padavine sabiju zemlju a prilikom ostalih poslova u vinogradu (rezidba, vezivanje likova, popravka naslona) ona se ugazi, stvori se pokorica, koja kasnije puca i time se gubi vlaga.

Scroll to Top