ROLLHACKE
mašina za obradu zemljišta vinograda

Radius SL PLUS CLEMENS mašina za obradu zemlje oko čokota

ROLLHACKE - opšti podaci

Lako podesivi rotokultivator sa prstima-ROLLHACKE može da obezbedi efikasnu kontrolu korova. ROLLHACKE efikasno razbija pokoricu, uništava mlad korov.  Posebno je pogodan  na strmim terenima , jer ne ostavlja ivicu koja se može razviti u vodeni kanal –vododerinu.U slučaju kada je zemlja pretvrda, ROLLHACKE omogućava lak ulazak Radiusa u zemlju.

Postoji ROLLHACKE  sa dva i tri dska. Sa jednim spojnim zavrtnjem, mogu se na nosač montirati ROLLHACKE sa dva ili tri diska  ili diskosni plug GSP.

 

Radna brzina  to 7-8 km/h

Način rada i potrošnja ulja Radius SL Plus Clemens Vinogradarske Mašine

Nož podseca travu, razbija pokoricu, rastresa zemlju. Postoje noževi različite dužine , od :370,500 i 320 mm. Radna dubina noža je 5-10 cm. Na Radius SL PLUS može se montirati  :

  • roto-drljača
  • roto-kosačica

Napravljeno je moćno oruđe koje radi i kao Radius i rotodrljača istovremeno ili odvojeno. Takođe od lako se napravi kosačica.

Radius SL PLUS dobija pogon od hidraulika traktora. Potrebna količina ulja je 6- 12 l/min. Za dva Radiusa potrebno je 12-24 l/ min  i razdelnik protoka ulja. Ukoliko traktor daje više ulja od potrebne količine, neophodan je regulator protoka ulja.

Za pogon rotodrljače/ kosačice potrebno je dodatnih 20-30 l/ min  ulja

Kada Radius SL PLUS dobije pritisak ulja od traktora, izbacuje nož u radni položaj. Kada taster iznad noža dodirne čokot (stablo), nož se uvlači   onoliko koliko se pomri i  taster.

  • Radna brzina Radius SL PLUS je od 5 -7 km/h. Radius SL PLUS okopava čokote na rastojanju većem  od 0,5 m.
  • Učinak za jedan Radius SL PLUS: 2,0-2,5 h / hektar
  • Učinak za dva Radius SL PLUS: 0,5-1,0 h/ hektar
Scroll to Top